• Bu forumda açılan konular, yazılan mesajlar ve paylaşılan bilgiler kullanıcıların günlük indirme limitinden düşmez.
  • Yeni üyelikler 12 aylık Premium Üye'lik paketi dahil ücretli olarak açılmıştır.
    İletişime geçmek için Telegram kanalı üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yanıtlandı AC3'ü Kalite Kaybı Olmadan AAC Formatına Nasıl Dönüştürebilirim?

hakantopal

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
Uyumluluk için AC3 sesli bazı mkv dosyalarını AAC'ye dönüştürmek istiyorum. Kayıplıdan kayıplıya geçiş olacağı için en azından bir miktar kalite kaybı olacağını biliyorum. En az kayıpla nasıl dönüştürebilirim?

Son düzenleme:

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
Nereseyse kalite kaybı olmadan ffmpeg ile format değişikliği yapabilirsin, şuan telefonlayım, fakat google'da AC3 TO AAC FFMPEG ibaresini aratarak sonuçlara ulaşabilirsin, aksi halde PC geçince yardımcı olmaya çalışırım, ama öncelikle aşağıdakı kodu deneyin, input yazan kısmı ses dosyanızın geçit yoluyla değiştirin, örnek D:/sesdosyasi.ac3 olarak.

ffmpeg -i input.ac3 -acodec libfaac -ab output.aac

Bu kodla ise kbps ayarını da yapabilirsin

ffmpeg -i input.ac3 -acodec libfaac -ab 160k output.aac

esedenizli

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
dvdfab programı ile hertürlü video dan başka bir video ya, yada ses türünden diğer bir ses türüne dönüştürebilirsin. neredeyse hiç ses kaybı olmuyor.

SMΛCBΛSΛИKΛSΛP

🇹🇷
Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
1
Hiçbir şey ffmpeg den daha iyi olamaz çünkü yan çar programlar aynı kütüphaneyi kullanıyor 😒

hakantopal

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
Nereseyse kalite kaybı olmadan ffmpeg ile format değişikliği yapabilirsin, şuan telefonlayım, fakat google'da AC3 TO AAC FFMPEG ibaresini aratarak sonuçlara ulaşabilirsin, aksi halde PC geçince yardımcı olmaya çalışırım, ama öncelikle aşağıdakı kodu deneyin, input yazan kısmı ses dosyanızın geçit yoluyla değiştirin, örnek D:/sesdosyasi.ac3 olarak.

ffmpeg -i input.ac3 -acodec libfaac -ab output.aac

Bu kodla ise kbps ayarını da yapabilirsin

ffmpeg -i input.ac3 -acodec libfaac -ab 160k output.aac
Hocam verdiğiniz kod ile olmadı. Biraz araştırdım aşağıdaki kod oldu ama sesin süresini uzattı.

ffmpeg -i input.ac3 -y -c:a aac -b:a 400k -map 0:a:0? -strict experimental output.aac

Ayrıca sesi sıkıştırmak istiyorum. Daha çok o yüzden boyutunun azalması için bu formata çevirmek istiyorum.

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
Hocam verdiğiniz kod ile olmadı. Biraz araştırdım aşağıdaki kod oldu ama sesin süresini uzattı.

ffmpeg -i input.ac3 -y -c:a aac -b:a 400k -map 0:a:0? -strict experimental output.aac

Ayrıca sesi sıkıştırmak istiyorum. Daha çok o yüzden bu formata çevirmek istiyorum. Bunun için Kbps düşürmem gerek sanırım.
Süresi uzanmaz, AAC formatlar öyle gözükür genelde, fakat süre bitince otomatik durur, boyuta gelince 6 kanal 640 veya 448kbps sesleri 384bps, 2 kanal 224kbps veya 192kbps sesleri 160kbps olarak çevirebilirsin, boyut düşer.

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
ama illaki AAC istiyorum diyorsan buyur, aşağıdaki kodu bir TXT dosyasına ekle ve uzantısını .bat olarak kaydet,
ses dosyasını sürükleyip ilgili dosyaya bırak ve AAC formatlı sesin hazır.

"C:\ffmpeg\bin\ffmpeg.exe" -i %1 -acodec libfaac %1_audio.aac
pause

hakantopal

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
ama illaki AAC istiyorum diyorsan buyur, aşağıdaki kodu bir TXT dosyasına ekle ve uzantısını .bat olarak kaydet,

pause
Teşekkür ediyorum hocam. İşime yarayacak gibi görünüyor. Umarım diğer arkadaşlara da fayda sağlar.

hakantopal

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi

pause
Unknown encoder 'libfaac' hatası verdi.

hakantopal

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
ffmpeg dosyalarının doğru yerde olduğundan emin olun, geçiş yolu yazıyor bi bakın bakalım
Konum doğru. Aynı hatayı veriyor, ama önemi yok bence. zaten diğer yöntem ile çevrilebiliyor. Konu "Çözüldü veya Yanıtlandı" olarak işaretlenebilir.

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
Konum doğru. Aynı hatayı veriyor, ama önemi yok bence. zaten diğer yöntem ile çevrilebiliyor. Konu "Çözüldü veya Yanıtlandı" olarak işaretlenebilir.
Şimdi baktım da ffmpeg yeni verisoynlarında ilgili kodu kapatmış veya devredışı bırakmış, bu kod çalışıyor, dilerseniz bunu deneyebilirsiniz,
kbps ksmını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

"C:\ffmpeg\bin\ffmpeg.exe" -i %1 -c:a aac -b:a 160k %1_output.aac
pause

hakantopal

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
Şimdi baktım da ffmpeg yeni verisoynlarında ilgili kodu kapatmış veya devredışı bırakmış, bu kod çalışıyor, dilerseniz bunu deneyebilirsiniz,
kbps ksmını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

"C:\ffmpeg\bin\ffmpeg.exe" -i %1 -c:a aac -b:a 160k %1_output.aac
pause
Evet, bu kod işe yaradı. Yardımınız için müteşekkirim tekrardan.

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
Rica ederim, her zaman yardımcı olmaya hazırız, tabi ne kadar başarılı olabiliyoruz orasına siz karar veriyorsunuz :)

18,129
Konular
361,979
Kullanıcılar
Son üye