• Bu forumda açılan konular, yazılan mesajlar ve paylaşılan bilgiler kullanıcıların günlük indirme limitinden düşmez.
  • Yeni üyelikler 12 aylık Premium Üye'lik paketi dahil ücretli olarak açılmıştır.
    İletişime geçmek için Telegram kanalı üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yanıtlandı PC Simgelerinin Degişmesi Sorunu

kadirsever

Emektar Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
arkadaşlar başıma böyle bi durum geldi pcde her şeyin simgeleri degişti resimde görüldügü gibi setup dosyası medya oynatıcı simgesi olmuş txt dosyası filimlerdede durum aynı biraz araştırdım jope adlı virüsün buna yol açtıgını anlatan videolar makaler dolu ve bi çözüm bulamadım sizce bu virüsmüdür virüsse bunu nasıl silerim veya başka bi yöntemi varmıdır böyle sorunla karşılasan oldumu malwarebytes spyhunter 360 total ile tarattım sonuç alamadım

HuN

ワンピース
Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
0
böyle bi durumla hiç karşılaşmadım ama virüs olması ihtimal dahilinde sistemin desteklerse combofix ile taratmanı tavsiye ederim hiç bi şekilde olmazsa da en iyi çözüm formattır.

kadirsever

Emektar Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
böyle bi durumla hiç karşılaşmadım ama virüs olması ihtimal dahilinde sistemin desteklerse combofix ile taratmanı tavsiye ederim hiç bi şekilde olmazsa da en iyi çözüm formattır.
malesef hocam formattada sonuç degişmiyor denemiştim

Becks

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
bu cyrpto sifre ile pcdeki tum dosyalarin sifrelenmesini saglayan bir tur virus yanilmiyorsam. Umarim bi caresini bulabilirsiniz.

Delimi

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
malesef hocam formattada sonuç degişmiyor denemiştim
6 yıldır çocukluğumdan beri bilgisayar kullanırım böyle bir virüse hiç yakalanmadım. O kadar bilgim yok ama olanları paylaşayım.
Bu tür virüsler fishing (olta) ile yapılır.
Senin mail adresine bir yem atarlar sen de balık gibi atlarsın.
Sana bir "txt" uzantılı dosya bırakmış olmalılar. Senden para isteyeceklerdir.
Para ödemeni tavsiye etmem. İnternette "Fidye virüsü" araştırma yap ya da bir virüs firmasına dosyalarını gönder onlar şifreyi kırabilir.
Ya da uzman bir tanıdığın varsa ona götür ve sakın bilgisayara bir flash bellek takma.
Her zaman yedek flash bellek yap ve asla bir virüslü bilgisayara takma.
Ve her zaman antivirüs kullan.

DavyJones

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
Böyle bir virüs ben de görmedim. Biraz araştıracağım. Kıymetli bir bilgi bulursam tekrar yazarım. Ben antivirüs kullanmıyorum ancak orijinal Windows 10 kullanıyorum. Defender her zaman açık. Antispyware veya Antimalware programlar ile taratma yapmayı denediniz mi?

Kendimce aldığım bir önlem var. İşe yarıyor mu bilmiyorum. Bilgisayara format attığınızda oluşan kullanıcı dışında bir de "Administrator" isminde kullanıcı vardır. Bu tüm yetkileri barındıran bir hesaptır. Ona şifre koyuyorum. Ardından yeni bir kullanıcı daha oluşturuyorum. Kullanıcılardan birini şifreli "Yönetici" hesabı, diğerini yetkileri kısıtlı olan "Standart Kullanıcı" hesabı yapıyorum. Ve gerekmedikçe yönetici olan Kullanıcı Hesabını kullanmıyorum. Bir işlemi "Yönetici Olarak Çalıştır" yapmam gerektiğinde her bir işlem için şifre girmem gerekiyor. İşe yarar mı bilmiyorum ama virüslerin standart kullanıcı modunda kafalarına göre yükleme yapamayacaklarını düşünüyorum. Yönetici gibi işlem yapmaya çalışırlarsa da bilgisayar bana şifre soruyor zaten. Arkaplanda habersiz iş yapmasınlar diye aldığım önlem bu.

Son düzenleme:

kadirsever

Emektar Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
6 yıldır çocukluğumdan beri bilgisayar kullanırım böyle bir virüse hiç yakalanmadım. O kadar bilgim yok ama olanları paylaşayım.
Bu tür virüsler fishing (olta) ile yapılır.
Senin mail adresine bir yem atarlar sen de balık gibi atlarsın.
Sana bir "txt" uzantılı dosya bırakmış olmalılar. Senden para isteyeceklerdir.
Para ödemeni tavsiye etmem. İnternette "Fidye virüsü" araştırma yap ya da bir virüs firmasına dosyalarını gönder onlar şifreyi kırabilir.
Ya da uzman bir tanıdığın varsa ona götür ve sakın bilgisayara bir flash bellek takma.
Her zaman yedek flash bellek yap ve asla bir virüslü bilgisayara takma.
Ve her zaman antivirüs kullan.
maile txt falan gelmedi dostum ama büyük olasılıkla indirdigim bi programa gizlemiş olabilirler işin garibi olan 4 hdd 2 var 2 yok buda ayrı bi sorun neyse bi çogun yedegi var kalanları bi şekilde kurtarmaya çalışacagım 6 yıldır pc kulnıyormusun bende 20 yıldır kulanıyorum demekki her şeyin ilki oluyormuş başımıza gelmez demeyin çünkü nette gün geçtikce kötü niyetli kişiler çogalıyor amaçları tabikide cebindeki 2 kurusa göz dikmek dedigin dogrudur araştırmama göre 980 dolar gibi bi para istiyormuş bu virüsü çıkaran sahış şifreleri çözmek için

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
Merhaba, bu bir virüs türüdür, eskiden program sitelerinden birinde adminken baya böyle virüsler çok gördük ve baya bir kısmını temizliyorduk, PCyi formatladıysan eğer ve virüs gitmiyorsa demekki virüs D sürücüsüne veya formatlamadığın diğer bir sürücüye bulaşmış olup formattan sonra tekrar C sürücüsüne atlıyor, çok eskiden benimde başıma geldi 10,12 sene önce, sen şimdi formattan önce bir tane hdd ayır, D diskindeki dosyaları antivirüs ve trojen tatamasından geçirip yedekle, daha sonra komple PCnin HDDsini formatla ve birleştir, tekrar hisselere böl kendine göre, formattan sonra 1,2 gün bekle, aynı durum olmazsa HDDye yedeklediğin ve temizliğinden emin olduğun dosyaları tekrar PCye aktarırsın, düzelir inşALLAH.

NOT: Kaynağından emin olmadığınız hiç bir programı indirmeyin, programları kurarken çıkan her şeye tık koyup izin vermeyin, reklam adı altında trojan ve virüsler bulaştırıyorlar uzun senelerdir, benim ortalama 10 senedir PCme virüs bulaşmadı, çünkü tedbirliyim ve her yerden program indirmem, bundan sonrasını bilemem tabi, herşey olabilir.

Delimi

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
maile txt falan gelmedi dostum ama büyük olasılıkla indirdigim bi programa gizlemiş olabilirler işin garibi olan 4 hdd 2 var 2 yok buda ayrı bi sorun neyse bi çogun yedegi var kalanları bi şekilde kurtarmaya çalışacagım 6 yıldır pc kulnıyormusun bende 20 yıldır kulanıyorum demekki her şeyin ilki oluyormuş başımıza gelmez demeyin çünkü nette gün geçtikce kötü niyetli kişiler çogalıyor amaçları tabikide cebindeki 2 kurusa göz dikmek dedigin dogrudur araştırmama göre 980 dolar gibi bi para istiyormuş bu virüsü çıkaran sahış şifreleri çözmek için
Hocam size bu virüsün nasıl bulaştığını anlatabilir misiniz?
Mail adreslerinizi kontrol edin. Bir şirkete ait gibi ama aslında sahte bir mail adresi olan mail var mı?
Örnek : "[email protected]"
En son mail'inize gelen hangi dosyayı, linke tıklayıp açtınız ya da indirdiniz?

shareses11

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
hocam öncelikle geçmiş olsun fidye virüsü bulaşmış bilgisayarınıza dosyaları şifrelemiş internette biraz araştırma yaptım aşağıdaki videoyu buldum yalnız işinize yarar mı sistemde bir sorun oluşturur mu bilmiyorum sadece size yardımcı olmak amacıyla paylaşıyorum umarı sorununuzu kayıpsız çözebilirsiniz.

emin4242

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
Bir disk üzerinde istenilen dosyaların uzantısını kaldırmak mümkündür. *, ? işareti gibi joker karakterler kullanarak dosyaların uzantısı topluca değiştirilebilir veya kaldırılabilir.

1. Windows 10 kullanıyorsanız Windows arama bölümüne cmd yazın ve bulunan komut istemini sağ tuşla tıklayı ve yönetici olarak çalıştırın.
  2. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 kullanıyorsanız Windows ve R tuşlarına basın. Çalıştır bölümüne cmd yazın ve enter tuşuna basın.
  3. Karşınıza komut istemi gelecektir. Önce şu komutu kullanarak komutu hangi sürücüde çalıştırmak istiyorsanız o sürücüye geçin:D:
    Sürücü harfi ve sonra iki nokta üst üste koyup enter tuşuna bastığınızda komut isteminde sürücü değiştirirsiniz. Burada D harfi D:sürücüsünü ifade eder. Sahip olduğunuzu sürücüleri görmek için Dosya Gezgininden Bu bilgisayar / Bilgisayarıma tıklayın.
  4. Aşağıdaki komutu kopyalayın ve komut istemine yapıştırın. Yapıştırmak için komut isteminde sağ tuşla bir kere tıklamak yeterlidir.
  5. forfiles /s /m *.jope /c "cmd /c rename @file @fname"
    burada jope dosya uzantısıdır. Siz burayı istediğiniz doğrultuda değiştirin.
  6. Daha sonra enter tuşuna basın. Komut çalışacaktır.
Yukarıdaki komut sürücüdeki uzantısı tüm jope olan dosyaları bulur ve dosya uzantısını siler.

Bilgisayarınıza virüs bulaşırsa ve dosya uzantısını değiştirirse bu komut ile dosyalarınızı tekrar eski haline getirebilirsiniz

Son düzenleme:

emin4242

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
dediğim gibi yap

18,129
Konular
361,979
Kullanıcılar
Son üye