Siz kısa ve net sordunuz bende size detaylı bir bilgi vereyim o zaman. Genelde çok iyi biliyorsunuz ki bu tür bilgileri bu alanda hiçbir site paylaşmadı, paylaşmıyor, paylaşamaz, çünkü bildikleri bir şey yok, bilseler bile paylaşmazlar, sadece
tek biz bilelim, tek bize muhtaç olsun herkes kafasındalar kendileri, amaçları oradan buradan birilerinin temizlediği, düzenlediği ses dosyalarını çalıp kendi isimlerine paylaşmak olduğu için bu işlere kafa yoramıyorlar, fakat shareSes.com için böyle bilgileri paylaşmak asla sorun değil, nasıl ki daha öncede bu sitede bizden önce kimsenin bu alanda paylaşmadığı önemli bilgileri siz değerli üyelerimize paylaşmaktan mutluluk duyduk, amacımız herkes bir şeyler öğrensin.
Sorununuza dönersek eğer, bunun için internette birçok yazılım mevcut, en basiti
Audacity, daha kalitelisi
Adobe Audition, fakat siz professional bir yazılım istiyorsanız öncelikle güçlü bir PCye ihtiyacınız olacak, daha sonra size
Magix Sound Forge Audio Cleaning Lab 3 tavsiye edebilirim, senelerce kullandığım bir yazılım olmuştur kendisi, crack kullanmayı tavsiye etmiyorum, bunun yanı sıra daha professional bir iş çıkarmak istiyorsanız size
iZotope Advanced RX8 öneririm, uzun zamandır kullanıyorum, çok memnun kaldığım bir yazılımdır kendisi, crack kullanmayı tavsiye etmiyorum, bu bakımdan yasal olmayan link vermiyorum.
Kolay diye bir şey yoktur, benim laptopum şuan iyi bir donanıma sahip olmadığı için ben iZotope Advanced RX8 ile bir ses dosyasını 8 ile 12 saat gibi bir sürede temizliyorum, Magix Sound Forge Audio Cleaning Lab ile ise bu süre 2-4 saat arasında değişiyor, fakat RX8 çok daha iyi filtreler kullanıyor, bir sese aynı filtreyi 2-3 kez art arta kullanırsanız ses dosyası mekanikleşmeden temizlenir, çıtırtı ve parazitleri, hoplama ve gümlemeleri de bu yazılımla temizleyebilirsiniz. Entegre ederseniz eğer Magix Sound Forge Cleaning Lab'da iZotope 8 filtrelerini kullanabilirsiniz, biraz kurcalarsanız ve iyi bir PC'ye sahipseniz zor bir işlemler değil, eminim ühtesinden gelebilirsiniz, ses dosyasını programa aktardığınız anda iZotope Advanced RX8'de sağ tarafta, Magix Sound Forge Lab'da alt kısımda filtrelerin bulunduğu bir alan açılır, CTRL+A ile ses dosyasını komple seçerek veya ses dosyasının belirli bir kısmını farenin sol düğmesiyle seçerek ilgili filtreyi ses dosyasına uygulayacaksınız, zaten tüm filtrelerin isimleri ingilizce ve az çok bilgiye sahipseniz kolayca yaparsınız, başarılar diliyorum.