• Bu forumda açılan konular, yazılan mesajlar ve paylaşılan bilgiler kullanıcıların günlük indirme limitinden düşmez.
  • Yeni üyelikler 12 aylık Premium Üye'lik paketi dahil ücretli olarak açılmıştır.
    İletişime geçmek için Telegram kanalı üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yanıtlandı x264 x265 dönüşümü

pitter

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
elimdeki x264 filmi kayıpsız x265 e nasıl çeviririm ? handbrake yazılımı ile olur mu ? online convert siteleri kaliteyi bozuyor.

recep

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
handbrake hazır profillerden kaliteyi düşürmeden çevirebilirsin. Ne kadar sürer bilemem ama kalite düşürmüyor.

SMΛCBΛSΛИKΛSΛP

🇹🇷
Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
1
Blu-ray Disc lerden riplenen ripleri (x264 min: 2 GB - max: 10-15 GB arası) tekrardan x265 e riplemek filmi çöp etmek demektir. Kesinlikle kayıp olur.

Eğer ben rip yapacam diyorsan bilgim yok Handbrake işimi görür basit program dersen en mantıklı durum ham Blu-ray Disc i çekip imaj veya klasör farketmez Handbrake e aktarıp x265 rip yaparsan daha verimli kaliteli film ripleyebilirsin.

Zaten 5000 bitrate ila 15000 bitrate arası ripleri tekrardan x265 e rip yapmak filmi çamur etmek anlamına gelir.

Handbrake profillerini ve detaylı encode settings e hakim olman lazım.

Encode settings nerde olur? Kaliteli bir x264 veya x265 ripin MediaNFO sunda bulabilirsin.

Hem x265 rip yapman rahat 3 ila 6-7 saat arası sürebiliyor ki zamanla CPU ve GPU ların ömrünü azaltmak manasına gelir.

Rip işi kesinlikle marifetli ve ince iştir. Araştırıp öğrenip hakim olmak lazım.

Son düzenleme:

akbas28

Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
0
benim kendi keşfetiğim promram var cloneBD Blurayleri bd50 den bd25,bd9 gibi re-encode ediyor temel özelliği bu ayrıca codek değiştirme işi de yapıyor vc-1 ,x264,x265 codeklerini birine kalite kaybı olmaksızın çeviriyor yani convert etmiyor reencode ediyor bire bir aynı çıktı alırsın kbps oranı aynı kalır önce videyu tsmuxer ile bluray folder veya iso yap program iki formatı tanıyor sonra istediğin codeğe dönüştür aynı işi dvdfab da yapıyor ama bu daha iyi handbrke de kalite kaybı olsun aspect ratio olsun hepsi değişiyor
bunda hepsi orjinal kalıyor ben vc-1 codekli bluray remuxları x264 e böyle çeviriyorum kalite kaybı olmaksızın https://www.oneindir.com/clonebd-indir-full-turkce-v1-2-7-0/

SMΛCBΛSΛИKΛSΛP

🇹🇷
Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
1
benim kendi keşfetiğim promram var cloneBD Blurayleri bd50 den bd25,bd9 gibi re-encode ediyor temel özelliği bu ayrıca codek değiştirme işi de yapıyor vc-1 ,x264,x265 codeklerini birine kalite kaybı olmaksızın çeviriyor yani convert etmiyor reencode ediyor bire bir aynı çıktı alırsın kbps oranı aynı kalır önce videyu tsmuxer ile bluray folder veya iso yap program iki formatı tanıyor sonra istediğin codeğe dönüştür aynı işi dvdfab da yapıyor ama bu daha iyi handbrke de kalite kaybı olsun aspect ratio olsun hepsi değişiyor
bunda hepsi orjinal kalıyor ben vc-1 codekli bluray remuxları x264 e böyle çeviriyorum kalite kaybı olmaksızın https://www.oneindir.com/clonebd-indir-full-turkce-v1-2-7-0/
Yani anlattığımız gibi @pitter kardeş ripin ripi olmaz, çamur anlamına gelir. Ne kadar ham veri o kadar kaliteli çıktı.

akbas28

Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
0
istersen bu programla ham blurayden istediğin gb takadar düşerebilirsin öyle sıkıştırıyorki nerdeyse aynı kalite çıkıyor filmden anlamayan kaliteyi farkedemez

recep

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
video'yu encode etmeden istediğimiz font ve renkde altyazıyı ekleyebilceğim bi program biliyormusun :(

Gandalf

The White
Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
1
Bilgisayar özelliklerin iyi fakat AMD işlemcilerinde rip yapmayı önermiyorum. Gerek yok yazık etme,yorma.
Tam aksine amd işlemciler intel işlemcilerden daha yüksek performans gösteriyor. (saniye cinsinden; düşük olan daha iyi)
He bu demek olmuyor ki x265 encode yapsın. Zaten yapılabilecek bütün x265 encodelar internette mevcut. Kendin yapıp uğraşmaya ve zaman kaybetmeye değmez.

SMΛCBΛSΛИKΛSΛP

🇹🇷
Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
1
AMD R5 3500 den bence verim alamaz uzun süreli zaman kaybı 😒

mcanuyelik

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
@Gandalf katılıyorum tekrar internet çekip x265 rip daha kısa sürer net 24 üstü ise 50 üstü ise daha iyi

18,129
Konular
361,979
Kullanıcılar
Son üye