Sam Mendes'in Yazıp yönetip ve yapımcılığını üstlendiği Film tek kelime ile şahaneydi. Özellikle Roger Deakins'in görüntü yönetmenliği tartışmasız süperdi. Kamera açıları düzenli ve derinlikli çekimleri ile sanki yağ gibi akıyordu. Dean-Charles Chapman, George MacKay oyunculukları da Filmin bütününe katkısı su götürmez bir gerçek. Makyaj ve Mekanlar çok özenli ve gerçekciydi, Müzikleri şahaneydi. Keyifle izledim.
Sam Mendes’in, büyük babası Kıdemsiz Onbaşı Alfred Mendes’ten duyduğunu söylediği hikâyesinden yola çıkmış ve Savaşın acımasız ve kuralsızlığı içerisinde hayat kurtarmayı amaç edinmiş Askerimizi abartısız ve yalın bir şekilde anlatmış. Saving Private Ryan (1998), War Horse (2011), Hacksaw Ridge (2016) Filmleri gibi çatışma sahneleri ve doğallıkları ile hafızamda yer eden bir Film oldu.
@hayrettin emeklerinize sağlık. Filmin dublajını beklediğimize değmiş. Farklı ve orijinal (Küfürlü) çevirisi ile Dublajı çıkarsa tekrar izlemek isterim.