• Bu forumda açılan konular, yazılan mesajlar ve paylaşılan bilgiler kullanıcıların günlük indirme limitinden düşmez.
  • Yeni üyelikler 12 aylık Premium Üye'lik paketi dahil ücretli olarak açılmıştır.
    İletişime geçmek için Telegram kanalı üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bilgi Android TV mi, Smart TV mi?

SMΛCBΛSΛИKΛSΛP

🇹🇷
Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
1
Konu sahibi
Android TV nedir? Smart TV ile arasındaki farklar...

Teknolojinin gelişmesiyle televizyonlar yetenekli hale geldi. Peki Android TV nedir? Android TV ile Smart TV arasındaki farklar nelerdir?

Teknolojinin gelişimiyle televizyonlar da yetenekli hale gelmeye başladı. Bundan yıllar öncesine kadar tüplü ve siyah-beyaz bir konseptle gelen bu cihazlar, 2023 itibariyle adeta cam gibi bir görüntü kalitesi sunan bir yapıyla karşımıza çıkıyorlar.

Günlük hayatın büyük bir bölümünü oluşturan televizyonlar hakkında merak edilen ve araştırılan birçok konu bulunuyor. Burada Android TV nedir ve Smart TV ile arasındaki farklar nelerdir? gibi soruların öne çıktığını söyleyebiliriz.

Android TV nedir?
Kullanıcıların bir televizyon almadan önce Android TV ve Smart TV gibi terimleri ve arasındaki farkların ne olduğunu öğrenmesi daha sağlıklı tercihlere ortam sağlayabilir. Android TV, adından da anlaşılacağı üzere Android işletim sistemini çalıştırır. Kullanıcıların akıllarında bulundurması gereken en önemli detay budur.

Burada kritik bir detayın olduğunu belirtmekte fayda var. Zira hangi işletim sistemini çalıştırırsa çalıştırsın, çevrim içi yani internet üzerinden kullanıcılara içerik sağlayan günümüz televizyonlarının hepsi Smart TV kategorisine girer. WebOS, TizenOS ve Vewd sistemlerini de buraya ekleyebiliriz.

Smart TV ile arasındaki farklar
Android TV, özünde bir Smart TV olduğundan herhangi bir özellik kısıtlamasına tabi değildir. Bunun aksine Android işletim sisteminin nimetlerinden yararlanarak diğerlerine göre kullanıcılara daha kapsamlı içerikler sunar. Örneğin, uygulama mağazası daha geniştir. 7 binden fazla uygulamayı bünyesinde barındıran marketiyle TizenOS veya WebOS gibi diğer işletim sistemlerini çalıştıran diğer Smart TV‘lere göre daha fazla hareket imkanı sunar.

Android çalıştıran Smart TV’ler güncellemelerde de daha avantajlıdır. Zira uygulama geliştiricileri, günden güne gelişen işletim sistemi için düzenli bir şekilde güncelleme yayınlarlar. Bunun yanı sıra sesli asistan ve ekran yansıtma gibi konularda da daha fazla ön plandadır.

Android TV’lerin en büyük olumsuz yönü ise stabilite şeklinde açıklanabilir. Zira diğer Smart TV’ler, basit ve kullanıcı arayüzü sunmalarının yanı sıra başlatılacak daha az uygulama olması nedeniyle daha performanslı ve hızlı çalışırlar. Tabii burada asıl karar kullanıcıların, ancak bir televizyon satın almadan önce bu detayların göz önünde bulundurulması daha sağlıklı sonuçlara ortam hazırlayacaktır.

TAVSİYE TELEVİZYON ve İŞLETİM SİSTEMİ ÖNERİLERİNİZİ YORUM OLARAK BELİRTEBİLİRSİNİZ...

24JB

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
SMART TV berbat. İlk aldığımda sıkıntı yoktur uygulamaları aşırı yavaş güncelleme pek gelmiyor. Medya oynatıcısı çok net değil belki benim TV eskildi ondan olabilir mi? 4K TV alalı 7 sene olcak hiç arıza olmadı hatta tamire gitmedi. LG TV WebOS'tur. Güncelleme desteği kesildi.

Android TV BOX ve APPLE TV medya oynatıcı aldığı için sorunsuz kullanabiliyorum. Uygulamaları çok hızlı açılıyor.

Bazı ANDROID TV alanları medya oynatıcısı bile satıyorlar. İhtiyaç duymuyor. :)

ANDROID TV olmadığı için yorum yapamıycam.

nightking

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
Öncelikle bu detaylı bilgilendirme için Teşekkür ederim Ben 2015 model LG Webos 4K TV kullanıyorum. Arayüzü ve kanal değiştirme süresi gayet iyi. YouTube, Amazon, Netflix, Exen gibi uygulamalar sorunsuzca çalışıyor ama yeni televizyon alırsam kesinlikle Android TV alırım. Aynı zamanda Xiaomi Box S 4K kullanan biri olarak da uygulama mağazasının çok daha geniş olduğunu söyleyebilirim. Andrid; video oynatıcı, tarayıcı, ip TV uygulamaları ve oyunları ile diğer işletim sistemlerine göre çok daha avantajlı.

Tisargas

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
Merhaba 43 inç tv almayı düşünüyorum Vestel 43Q9900 modeli qled ve jbl ses sistemine sahip açıkçası qled olması cezbetti ama markadan dolayı görüntü kötü olur mu bilemedim bunun yerine 2 3 bin daha verip lg yada samsung mu almalıyım sizce.

ceyenna

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
Merhaba 43 inç tv almayı düşünüyorum Vestel 43Q9900 modeli qled ve jbl ses sistemine sahip açıkçası qled olması cezbetti ama markadan dolayı görüntü kötü olur mu bilemedim bunun yerine 2 3 bin daha verip lg yada samsung mu almalıyım sizce.
Konuyu yeni sandım ama 2023 te açılmış yinede bilgilendirme açısından.. Bazılarınız arayışı vardır diye..

Görüntü kalitesinde 1 numara olarak =) Bana sorarsanız LG oled evo serisi derim.. Samsungda LG den panel temin etmeye başladı..

Diğer cevabıma gelirsek Türk markalarından uzak duruyorum çünkü hepsi hazır yazılım kullanıyor.. En azından büyük markalar güncellemelerini kendi mühendisleri tarafından yayınlıyor herhangi bir sorunda 2-3 gün içerisinde güncelleme gelirken Türk markalarında 1 ayı buluyor.. Görüntü kalitesine gelirsek Vestel sokmam evime birde yolladığınız model 50-60hz buda aksiyon sahnelerinde bozulmaya sebep olur.. 100-120hz arasında bir tv almak lazım en az..

Android ve Smart tv konusuna gelirsek uygulamalarla işim yok multimedia platformundaki tüm uygulamaların olması önemli WEBOS yetiyor bana + olarak geforce da var.. Benim için önemli olan da bu örnek max uygulaması hemen çıkar çıkmaz geldi..

DeltaForceT

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
Bende TCL C645 QLED 144Hz model TV var. GoogleTV var içinde memnunum bir sorununu görmedim. Dolby Vision ve HDR10+ desteği mevcut.

17,998
Konular
355,933
Kullanıcılar
Son üye