• Bu forumda açılan konular, yazılan mesajlar ve paylaşılan bilgiler kullanıcıların günlük indirme limitinden düşmez.
  • Yeni üyelikler 12 aylık Premium Üye'lik paketi dahil ücretli olarak açılmıştır.
    İletişime geçmek için Telegram kanalı üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yanıtlandı BDedit (BluRay Düzenleme) programı nasıl kullanılır; kullanan bilgisi olan varmı

kartal1903

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
merhaba,
BDedit orjinal BluRay kalıbında değişiklik yapmanızı sağlayan bir program. Bu program ile BluRaydan istediğiniz dildeki ses dosyaları ve altyazıları çıkararak belirlediğiniz ses dosyaları ve altyazıyılarını; BluRay kalıbının orjinalliğini bozmadan ekleyebiliyorsunuz. Bu program ile depolama alanındada bayağı bir yer açma olanağı doğuyor.
Bu programı rus sitelerinde çok kullandıklarını görüyorum. Program kullanımı ile ilgili bilgisi olan varsa ve resimli paylaşırsa makbule geçer.

Program linki: BDedit Old Versions Downloads - VideoHelp

kartal1903

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi

Streaxx

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
Konudan bağımsız yazıcam
Orijinal bluray diske altyazı eklemek istiyorsan Leawo Bluray programını öneririm bu tarz programlarla uğraşmak zorunda da kalmazsın,fakat bildiğim kadarıyla düblaj eklemesi yapamıyorsun,görüntü kalitesi bekleneni şiddetle veriyor.

Dogus

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
kartal1903; Re-Enconding yapmak çok zordur yaklaşık 7,8 yıldır merakla ve hevesle araştırmış biri olarak sana yazmaktayım.
İngilizce, Almanca ve Rusya dili bilen insanlar bile kolay yapamıyorlar.
Başlıca bileceğin programlar; Photoshop iyi bilmelisin, Scenarist, BDedit, multiAVCHD, Tmpgenc ,BDFix Pro , BD Reauthor Pro , Fireworks vs.
Bu programların hepsi farklıdır genel olarak bu programlar kullanılmaktadır,
(Scenarist programını elde etmek çok zordur ticari bir kurum olman gerekiyor)

Benim tavsiyem bu işi öğrenmek istiyorsan temelden başla ve Adobe Photoshop ve Encore programını kullan CS6 Sürümünde var sıfırdan bir BD25,50 ve DVD yapa bilirsin.

Photoshop; Kullanarak Film menü, Ses menü, Sahne menü, sağ, sol, alt, yukarı, aşağı simge eklemek ve komut vermek bunları öğrenirsin.
Yazdığım şeyler kafa karıştırabilir temelden başlarsan daha çabuk öğrenirsin.

Youtube sitesinde bulduğum ve yararlı olacak eğitim videolarını ekliyorum.

Youtube Acem73 Eğitim.

youtube Ricardo RJ Eğitim.

BDedit vs Bu site geniş bir eğitim bilgileri vardır.

kartal1903

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
kartal1903; Re-Enconding yapmak çok zordur yaklaşık 7,8 yıldır merakla ve hevesle araştırmış biri olarak sana yazmaktayım.
İngilizce, Almanca ve Rusya dili bilen insanlar bile kolay yapamıyorlar.
Başlıca bileceğin programlar; Photoshop iyi bilmelisin, Scenarist, BDedit, multiAVCHD, Tmpgenc ,BDFix Pro , BD Reauthor Pro , Fireworks vs.
Bu programların hepsi farklıdır genel olarak bu programlar kullanılmaktadır,
(Scenarist programını elde etmek çok zordur ticari bir kurum olman gerekiyor)

Benim tavsiyem bu işi öğrenmek istiyorsan temelden başla ve Adobe Photoshop ve Encore programını kullan CS6 Sürümünde var sıfırdan bir BD25,50 ve DVD yapa bilirsin.

Photoshop; Kullanarak Film menü, Ses menü, Sahne menü, sağ, sol, alt, yukarı, aşağı simge eklemek ve komut vermek bunları öğrenirsin.
Yazdığım şeyler kafa karıştırabilir temelden başlarsan daha çabuk öğrenirsin.

Youtube sitesinde bulduğum ve yararlı olacak eğitim videolarını ekliyorum.

Youtube Acem73 Eğitim.

youtube Ricardo RJ Eğitim.

BDedit vs Bu site geniş bir eğitim bilgileri vardır.
diyojen merhaba,
BD25 BD50 DVDFab ilede yapılıyor fakat orjinalliğini bozuyor. Bunu makemkv ile analiz ettiğinde anlıyorsun. Açıkçası bu teknoloji çağı insana zamanı değerli kılıyor. Merak ettiğim bir konuydu ama işin teferruatı ilgimi azalttı açıkçası. BDedit programına bakıyorsun sade basit gibi duruyor ama işin aslı öyle değilmiş. Neyse sağlık olsun.
Yinede paylaştığın tecrübe ve bilgilerin için teşekkür ederim

Dogus

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
DVDFab ve benzeri programlar bana göre profesyonel bir program değil sıradan program. BD25, BD50 Encore üzerinden kayıp olmadan yapabiliyorsun Sıfırdan pop-up menü yapıyorsun filmi, sesi, alt yazıyı ve sahne görüntülerini ekliyorsun sırasıyla komut veriyorsun bitti.

Yukarıda bahsettiğimiz konu çok çok profesyonel bir konu, zaten doğru düzgün eğitim videosu bile yok yardım almadan öğrenmek zor.
Hevesini kırdıysam özür dilerim maksadım yardımcı olmaktı sana. Sen yinede merakını kaybetme kim bilir ileride başaracaksın...

kartal1903

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
DVDFab ve benzeri programlar bana göre profesyonel bir program değil sıradan program. BD25, BD50 Encore üzerinden kayıp olmadan yapabiliyorsun Sıfırdan pop-up menü yapıyorsun filmi, sesi, alt yazıyı ve sahne görüntülerini ekliyorsun sırasıyla komut veriyorsun bitti.

Yukarıda bahsettiğimiz konu çok çok profesyonel bir konu, zaten doğru düzgün eğitim videosu bile yok yardım almadan öğrenmek zor.
Hevesini kırdıysam özür dilerim maksadım yardımcı olmaktı sana. Sen yinede merakını kaybetme kim bilir ileride başaracaksın...
sağol dostum,
şartlar yerine otururda denk gelirse denerim belki birgün.

24JB

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
8 sene önce uzun zamandır arayıştaydım artık işe yaramaz.

Herkes TV'de media oynatıcısı var mkv dönüştürüp USB veya HDD TV'ye takıp izliyorlar :)

Haa menülü görmek istiyoesanız ben bişey diyemem. Kopyalı BluRay pek ömürlü yok ben 1 kere izledim 2-3 sene sonra bakıyorum bozulmaya başladı. Orijinal bluray aldım tabii ki %30-50-70 indirimler kaptırmıştım. BD Disc bitik dedim ne varsa sattım elinde 60 tane BD Disc duruyor yeğenim büyüsün ona vercem :)

kartal1903

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
8 sene önce uzun zamandır arayıştaydım artık işe yaramaz.

Herkes TV'de media oynatıcısı var mkv dönüştürüp USB veya HDD TV'ye takıp izliyorlar :)

Haa menülü görmek istiyoesanız ben bişey diyemem. Kopyalı BluRay pek ömürlü yok ben 1 kere izledim 2-3 sene sonra bakıyorum bozulmaya başladı. Orijinal bluray aldım tabii ki %30-50-70 indirimler kaptırmıştım. BD Disc bitik dedim ne varsa sattım elinde 60 tane BD Disc duruyor yeğenim büyüsün ona vercem :)
bu aslında hobi gibi bir şey. indirdiğin arşivinde sakladığın bluray diskleri tr ses altyazı ekleyerek orj.miş gibi saklarsın. yoksa dediğin doğru nf,amzn,itunes,digi vs saymakla bitmez hepsinde film var. ama ben filmde bunlara bağlı kalmak istemiyorum. kendim istediğimde seyretmek istiyorum. zaman artık günümüzde önemli;)

24JB

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
bu aslında hobi gibi bir şey. indirdiğin arşivinde sakladığın bluray diskleri tr ses altyazı ekleyerek orj.miş gibi saklarsın. yoksa dediğin doğru nf,amzn,itunes,digi vs saymakla bitmez hepsinde film var. ama ben filmde bunlara bağlı kalmak istemiyorum. kendim istediğimde seyretmek istiyorum. zaman artık günümüzde önemli;)
4K TV aldım 4K UHD Disc dublaj yapacak biri var mı?
4K UHD Playerim yok o bakımdan menülü blurayleri artık ilgi görmüyorum. NF, amazon su bu vs vs gelince artık millet orijinal alıp arşiv yapmıyor hatta menülü disc arşivleri var, 4k remux cıkınca bd discleri siliyorum yer açıyorum. Daha çok silecek bd lerim var. Ama çıkmayan 4k UHD ler çok var bakalım onlar ilerde ne zaman çıkıcak. Bazıları pek kaliteli görüntüsü yok yenileri kastetmiyorum 70-80-90 yılları filme bahsediyorum.

18,129
Konular
361,995
Kullanıcılar
Son üye