• Bu forumda açılan konular, yazılan mesajlar ve paylaşılan bilgiler kullanıcıların günlük indirme limitinden düşmez.
  • Yeni üyelikler 12 aylık Premium Üye'lik paketi dahil ücretli olarak açılmıştır.
    İletişime geçmek için Telegram kanalı üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yanıtlandı Filmlerdeki Siyah Bantlar

gokhanyazgan

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
Arkadaşlar benim film arşivim m720p formatında hem düşük boyutlu hem de görüntü kalitesi bakımından tatmin edici.
Benim şöyle bir sorunum var, arşivimdeki filmlerin bazılarının alt ve üst kenarlarında siyah kısımlar var.
Varsayalım, normalde filmin boyutları 1280*534 , fakat siyah kenarlar yüzünden 1280*720 çözünürlükte.
Ben bunu istemiyorum, filmlerimin kalitesini bozmadan (fps, video bitrate.. değerlerini bozmadan) bu siyah kısmları nasıl kesip atabilrim.
Bana yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Grimm

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
pahede open mate ripler var onlarda yok siyah bant m720p olarak o riplere ses ekleyebilirsiniz hocam yoksa başka yol yok diğer yolda görüntüyü bozar eskiden sitenin birisi anamorpichli birşey yapıyordu kesiyordu görüntüyü bozuyordu.

Justin Russo

Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
0
Siyah bantlar olmazsa görüntü bozulur. Gerçek boyutu bozmadan böyle bir şey yapılamaz.

24JB

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
Siyah bant candır siyah bant yoksa keyif alamıyorum.

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
Siyah bant olmazsa imkansız, çünkü siyah bantları kesersen ya filmi yukarı aşağı doğru uzatırsın yada yakınlaştırarak yanlardan görüntü kaybedersin, her iki halde kalitesi bozulur ki zaten m720p filmlerde ne kalite oluyor ki onu da bozuyorsunuz tekrar, eskiden bende 2014 senesi gibi bu siyah bantlardan kurtulmaya çalışıyordum ama bunun aksine faydasız olacağını bildiğim için vazgeçtim, filmin orjinali nasıl çekilmişse öyle kalması daha sağlıklıdır.

kartal1903

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
HandBrake ile rip yaparak siyah bandı kaldırabilirsin. Kodlama filmi boşluk olan alana yayıyor. görüntü sekmesinden nasıl çıktı alacağını görebilirsin.

SMΛCBΛSΛИKΛSΛP

🇹🇷
Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
1
Usta bence yanlış düşünüyorsunuz siyah bantların içinde aşıı yoğun bitrate vardır meugui avisynth ile crop edip sağlam makine ile aynı bitrate rip yaparsan efsane rip alırsın

bana derseniz siyah bant bir zevk meselesidir. Siyah bantla izlemek isteyen kişiler sinema düşkünü olmalı :D

akbas28

Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
0
adope premier pro ile yapılıyor aspec ratio ayarlarsın kalite kaybı yada bozulma olmuyor tv yayınları bu şekilde yapıyorlar yalnız render uzun sürüyor aksine boyut büyüyor ama tam ekran yaparsın

Ulas

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
adope premier pro ile yapılıyor aspec ratio ayarlarsın kalite kaybı yada bozulma olmuyor tv yayınları bu şekilde yapıyorlar yalnız render uzun sürüyor aksine boyut büyüyor ama tam ekran yaparsın
Ben mkvmerge ile bir filmin kenarlarındanki bantı kestim yeniden çözünürlük vererek ama görüntüde sağa sola sünme oldu, sonra gördüm ki iyi bişey değilmiş.

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
O işlemi Magix Vegas ile de yapıyorsun fakat doğru ayarlayamazsan kalitede kayıp olur ve render hem uzun hemde boyutu attırır.

recep

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0

mkvtoolnix ile yapabilirsin soldan video'u seç sağdanda fotodaki gibi yap en boy oranını bi çok video'da tam ekran olur.

lucabrasi

Köpek Gibi Kovulmuş Üye
En iyi yanıtlar
0
siyah bantı kaldırabilirsin fakat insanların boyu uzar:)

18,129
Konular
362,000
Kullanıcılar
Son üye