• Bu forumda açılan konular, yazılan mesajlar ve paylaşılan bilgiler kullanıcıların günlük indirme limitinden düşmez.
  • Yeni üyelikler 12 aylık Premium Üye'lik paketi dahil ücretli olarak açılmıştır.
    İletişime geçmek için Telegram kanalı üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yanıtlandı Ses Dosyalarını Nasıl Senkronlaya Bilirim?

hakantopal

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
Sesi filme eklerken benim için 1 ms bile çok önemli, hiçbir sapma yaşamadan sesi filme nasıl ekleyebilirim? Bu konu uzun zamandır çok canımı sıkıyordu. Bilen arkadaşlar yardım ederse çok minnettar kalırım.

DeltaForceT

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
Orj ses ile TR dublajı .wavs kanallara ayırıp Audacity programına atarak ses dalgalarına bakıp kaymayı düzeltebilirsin

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
Merhaba, ses dosyasını (TR, ENG) eac3to 3.34 ile kanallara ayırıp, (burada eac3to komutları mevcut) MAGIX VEGAS programına aktararak dalga boyuna göre senkronlayabilirsin, işin bitince kanalları tek tek demux edip EncWavToAC3 programıyla (versiyon 6 veya 7 kullan, old versiyon alanında mevcut) veya ffmpeg ile tekrar paketleyebirsin.

hakantopal

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
Merhaba, ses dosyasını (TR, ENG) eac3to 3.34 ile kanallara ayırıp, (burada eac3to komutları mevcut) MAGIX VEGAS programına aktararak dalga boyuna göre senkronlayabilirsin, işin bitince kanalları tek tek demux edip EncWavToAC3 programıyla (versiyon 6 veya 7 kullan, old versiyon alanında mevcut) veya ffmpeg ile tekrar paketleyebirsin.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Filmin içinden ENG sesi çıkardım ve demux ettim .aac olarak çıktı. Türkçe ses dosyasınıda siteden indirdim .eac3 olarak, ancak bundan sonrasını anlayamadım. Hangi kod ile kanallarına ayıracağım. Bunun bir videolu anlatımı mevcut mu hocam.

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
Senkron dersleri öyle kolay değil, saatlerce zaman alır, günlerce bile, video anlatım eskiden yapmıştım, montajından sonra rendere PC el vermediği için videoyu da nereye attım bilmiyorum, 2019 senesiydi, maalesef şuanlık imkansız, AAC sesleri ffmpeg ile kanallara ayırabilirsin, örneg google'da ffmpeg aac to wavs yazın makaleler çok fazla var, ben uzun zamandır PC'de değilim, haftada bir kere sadece 30,40 dakikalık geçebiliyorum, tabi PC açık sürekli 4K diskler indiriyor liste halinde, ama ben PC'de bulunamıyorum, haftada 1 geçer inenleri HDD'ye atar çıkarım, bazen de 1 ses okur sunar çıkarım, diğer arkadaşlar detaylı yardımcı olur belki ama telefondan ancak bu kadarı maalesef.

Opuslandia

Premium Üye
En iyi yanıtlar
1
Senkron işi yapacaksan, en basitinden eac3to yu öğrenmen gerekir,işin başlangıcı sesi wav kanallara ayırmaktır. Sonra senkron için yukarıda bahsedilen vegas, ya da audacity kullanabilirsin. Senkron işi bittiğinde wav ları istediğin formata çevirmen gerekir, bu çoğunlukla ac3 olur. İşin gerçekten çok fazla detayı var ve sesin durumuna göre senkron işi çok zaman alabilir. Senin dediğin 1ms lik hassasiyette senkron zaten olmaz. Senkron farkını 100ms den sonra hissetmeye başlarsın, ha sesnde aşırı hassas bir kulak vardır hadi olsun 50ms :)

hakantopal

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
Sanırım çok bilgi ve zahmet gerektiren bir iş ama yine de bunları öğrendiğim iyi oldu, cevap verip ilgilenen herkese teşekkür ederim.

18,129
Konular
361,995
Kullanıcılar
Son üye