Konu sahibi

Azerbaycan saatiyle 00:01, yani bugün 15 Ocak 2020
Merhaba arkadaşlar, 15 Ocak 2019 tarihinde ilk yayın hayatına başlayan shareSes.com sitesi olarak 1 yaşımızı tamamlıyoruz,
umarım birlikte daha nice seneler geçiririz, bu yolda benimle ilerleyen ve bana her yönde destek veren tüm arkadaşlarıma
samimi kalpten bir teşekkürü borç bilirim.
Bu 1 sene zaman zaafında bir çok anılar yaşadık, insanlar tanıdık suratlar gördük, sevenlerimiz de oldu sevdiklerimiz de,
düşman kesilenler de oldu düşman bildiklerimiz de, bir çok rahatsız edici durumlarla karşılaştık, bunlardan en önemlisi
24 Nisan 2019 tarihinde sitenin vBulletin lisans sözleşmesi nedeniyle yayın hayatına son vermem oldu ki sitenin barındığı sunucu
kendimizin olmasına rağmen 10 senelik arkadaşıma laf söz gelmesini istemedim, 24 Nisan 2019 tarihinde sabah saat 4:00'da
sitenin vBulletin üzerinden yayın hayatını durdurdum, skype grumuzudaki arkadaşlarıma hoşça kalın mesajı çekip bir çay aldım kendime,
sabaha kadar gözüme uyku girmedi, hep düşünüyordum acaba nasıl olacak,
çünkü vBulletin lisansı 268 dolar ve ben bunu tek başıma karşılayamazdım. Sabahın açılmasını bekledim ve dışarı çıkıp dolaştım,
eve dönünce skype grubuna gelen sayısız mesajlar dikkatimi çekti, mesajlarda ise para toplanıp sitenin lisansınısatın almaktan
bahsediyordu arkadaşlarım, ilk başta kabul etmesem de 4 gün sonra sonunda beni ikna ettiler.
29 nisan sabahı saat 9-10 arası tam 1 saat içinde 1200 TL toplanıp bana teslim edildi, fakat ister vBulletin sisteminin
tarih olması, ister kendinde sayısız modüllerin eksik olması ki modüller bir siteyi ayakta tutan şeylerdir,
isterse de vBulletin sistemindeki çok fazla hataların mevcutluğu beni bu sistemden soğuttu.
vBulletin'e ticket atıp sistemi reddettim, XenForo sistemine başvurup 1200 TLye sistemin lisansını kendi adıma satın aldım,
2 gün gece gündüz çalışıp eski vBulletin sisteminin deposunu XenForo sistemine tam eksiksiz aktardım, bu işlem için
normalde 1000-1500 TL fiyat istiyorlar, ama kendi becerilerimle bu işin de ühtesinden gelmeyi başardım.
2 Mayıs 2019 tarihinde sabahın 4:00'da tamda sitenin kapatıldığı saatte tam yeni bir sistemle,
dünya üzerindeki en aktif ve ister donanımsal ister yazılımsal yönden zengin bir sistemle shareSes.com sitesini
tekrardan kaldığı yerden yayın hayatına devam ettirdim.
Hiç unutamıyorum, skype grubumuzdaki arkadaşların tamamı gece uykusuz bekliyorlardı sitenin açılma anını,
siteyi ilk aktif ettiğimde o dönem 150 üyenin olmasına rağmen ki siteye üye almıyorduk, fakat yüzlerce kişi aynı anda online oldu.
Bu mesajları yazdığımda gözümde yaşlar birikiyor çünkü bu site benim hayatım arkadaşlar, aileme ayıramadığım zamanımı,
antremanlarıma ayıramadığım zamanımı bu siteye verdim bu 1 senede, ama o dönem ilk senemizi dolduracağımız hiç aklıma gelmezdi.
Sene sonuna kadar hedeflediğimiz 5000 ses dosyasına 4 Aralık 2019 tarihinde ulaştık,
bu yönde de bana destek veren tüm paylaşımcı arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum, iyi ki varsınız diyorum
Lafı çok fazla uzattım farkındayım ama duygularımı yazmak istedim sadece.
Hep beraber
Niçe senelere shareSes.com