• Bu forumda açılan konular, yazılan mesajlar ve paylaşılan bilgiler kullanıcıların günlük indirme limitinden düşmez.
  • Yeni üyelikler 12 aylık Premium Üye'lik paketi dahil ücretli olarak açılmıştır.
    İletişime geçmek için Telegram kanalı üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yanıtlandı Tam Delay Değeri Nasıl Bulunur?

ygtats

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
Arkadaşlar merhaba. Bazı konularda görüyorum, tam delay değeri veren arkadaşlar var. Örneğin şu konuda:

Arkadaşımız tam delay değeri vermiş +1320 olarak. Hadi 1 saniye, 2 saniye ileri veya geri olmasını deneye deneye bulduk diyelim. Tam 1320 değerini nasıl hesaplıyoruz?

Mesela ben şu konudan DVD kaynaklı bir ses indirdim:

Ancak elimdeki 7.79 gb'lık Cube.1997.720p.BluRay.x264-DON sunumuna uyduramıyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

akbas28

Yönetici
Super Moderatör
En iyi yanıtlar
0
uymaz çünkü sadece delayla olmaz indirdiğin ses 23fps uydurmak istediğin film 24 fps önce fps leri eşitle sonra delay ver ileri geri bunu media player clssic ile yapabilirsin delay değerini bulup mkv tollnix le paketle Screenshot örnek resim

ygtats

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
uymaz çünkü sadece delayla olmaz indirdiğin ses 23fps uydurmak istediğin film 24 fps önce fps leri eşitle sonra delay ver ileri geri bunu media player clssic ile yapabilirsin delay değerini bulup mkv tollnix le paketle Screenshot örnek resim
Elimdeki sunum zaten 23 fps hocam. DON grubunun daha eski bir sunumu var, 5.43 gb'lık. O dediğiniz gibi 24 fps, bu yeni rip 23 fps. Daha iyi bir kaynaktan riplenen yeni bir sunum.

Oktay92

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
1
Ben kendim Delay değerini nasıl buluyorum aktarayım.

Öncelikle 3 Proğrama ihtiyaç var. MediaInfo, Media Player Classic, MKVToolNix

Fps ve Ses Dosyasının Kontrolu,
MediaInfo Programı ile Filmin Fps sini (Frame Per Second/Saniyelik Görüntü Sayısı) 23,976 - 24,000 - 25,000 Gibi. Öğrenmen gerekir. Ayrıca Filmin süresi ile ses dosyasının süreleride aynı olması gerekiyor. Fps değiştirmen gerekiyorsa bu konuyu oku, Ayrıntılı anlatılmış: https://shareses.com/threads/fps-donusumu-nasil-yapilir.973/

Film ve Sesin Senkronu,
Öncelikle Sunumun adı ile Ses Dosyasının adını aynı yap. (Bu şekilde Media Player Classic den hem orijinal sesi hemde senin adını değiştirdiğin ses Dosyasını aynı pencerede gösterir.''Media Player Classic'' Programı ile açtığın Filmden. Programın sol üst tarafında bulunan menüden ''Yürütme+Ses Parçası'' dan Türkçe ses dosyasını seç. Film akmaya devam edip Filmin İntrosu geçtikten sonra sesin önden mi yoksa sonradan mı geldiğine anlamaya çalış. Klavyenin + veya - Tuşlarından sesi öne yada arkaya alıp (Sol alttan ''ses gecikmesi diye gösterir.) ses tam ağıza oturana kadar ayarlamaya çalış. Ses oturduktan sonra ''Media Player Classic'' programını sol altta ''ses gecikmesi'' diye gözüken Rakamı not et. (-3240 Gibi) Bu rakam sesin Delay değeridir.

Film ve Ses Dosyasını Birleştirme,
''MKVToolNix'' programına Filmi ve Ses dosyasını ekleyin, ses dosyasının üzerine tıklayıp sağ taraftaki ''Gecikme (ms olarak) boşluğuna not aldığınız gecikme rakamını ekleyin ve çoklamaya (Film ve Sesi Birleştirme) başlatın.

shareses11

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
mkvtoolnix programıyla gecikme ms ayarlandığı zaman bazı tv lerde ses eskiye dönüyor onun için megui programı daha sağlıklı diye okumuştum biryerde ama bilmiyorum yinede bilginiz olsun

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
@ygtats kardeşim eğer çözüme ulaştıysan haber ette konuya YANITLANDI diye işaretleyeyim,
seni bekliyor bunca insan tüm günü, bir haberdar et bizi.

ygtats

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
@ygtats kardeşim eğer çözüme ulaştıysan haber ette konuya YANITLANDI diye işaretleyeyim,
seni bekliyor bunca insan tüm günü, bir haberdar et bizi.
Henüz ayarlayamadım sesi. Audacity programını önermişler yabancı bir sitede, onunla sunumdan çıkardığım orjinal sesi ve Türkçe dublajı programa ekleyip bakmaya çalışıyorum. Ancak bu konularda tam bir acemi olduğum için henüz çözemedim programı. Haber edeceğim mutlaka.

gokhanyazgan

Premium Üye
En iyi yanıtlar
0
oktay92, kardeşim yaptığın anlatım çok işime yaradı beni büyük bir sıkıntıdan kurtardın. allah razı olsun.
ben normalde "Media Player Classic "programından "ayarlar-ses değiştiricisi-ses süresi değişimi " bölümünden +-1000'er değer vererek uzun yoldan delay değeri buluyordum, çok zor oluyordu.
senin anlatımınn sayesinde hem zamandan kazandım hem de sesleri filmlere tam uyumlu hale getirebiliyorum, sağolasın.

Oktay92

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
1
Henüz ayarlayamadım sesi. Audacity programını önermişler yabancı bir sitede, onunla sunumdan çıkardığım orjinal sesi ve Türkçe dublajı programa ekleyip bakmaya çalışıyorum. Ancak bu konularda tam bir acemi olduğum için henüz çözemedim programı. Haber edeceğim mutlaka.
@ygtats Sen uzun ve meşakkatli yolu seçmişsin. Audacity programını çözebilseydim VCD ve VHS Ses paylaşımları alır senkron yapar sesler olmayan Filmlerime ses ayarlardım. Önerim buradan bir arkadaş dan Team Viewer Programı ile bağlanıp sorunun çözümünü isteyebilirsin

ygtats

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Konu sahibi
Evet arkadaşlar. Audacity ile çözdüm sorunu. Tabii daha kolay yolları vardır muhakkak ama ben programı kurcalayarak bu şekilde hallettim. Ses işinde uzman arkadaşlar daha iyi yorum getireceklerdir.

Öncelikle Audacity programını kuruyoruz.

Kurduktan sonra açılmadı ve dll hatası verdi bende. İnternetten araştırınca bu dll için Visual C++ 2015 x86 kurmam gerektiğini öğrendim. Kurduktan sonra sorunsuz açıldı program. Linteki x86 olanı indirin.

Şimdi ilk iş indirdiğimiz sunumdaki orjinal sesin wav kanalları lazım bize. Çünkü, Audacity programı ac3 sesi kabul etmiyor. Ya da ben beceremedim. Bunun için eac3to programını indirin:

Klasöre açtıktan sonra klasörün içindeyken Shift tuşuna basılı tutarak sağ tıklayın ve komut penceresini burada aç deyin.

eac3to yazıp boşluk bıraktıktan sonra mkv dosyanızı komut penceresine sürükleyin. Enter'a basın. Dosya hakkındaki bilgileri gösterecek program. Buradan ses dosyasının numarasını öğreniyoruz. Bende 2 numarada orjinal ac3 ses.

eac3to film.mkv 2: english.wavs komutuyla sesi kanallarına ayırıyoruz. Aynı işlemi indirdiğiniz Türkçe dublaj sese de uygulayın. Artık elimizde her iki sesin kanalları da mevcut. Her iki sesin center kanallarını Audacity'e sürükleyin, gelen pencerede hızlı şekilde yapı seçin.

Bundan sonra her iki sesin örtüştüğü delay aralığını bulmanız lazım. Ctrl tuşuna basılı tutup farenin tekerleğini yakınlaştırıp uzaklaştırarak sese zoom in out yapabilirsiniz.

Resimde işaretlediğim gibi frekansların aynı olduğu yerleri bularak sesin örtüştüğü saniyeleri tespit etmeniz gerekiyor. Üstteki ve alttaki örtüşen yerlere tıkladığınızda programın altında milisaniyesine kadar size söylüyor. Bu şekilde aradaki farkı buluyoruz. Bayağı bir zoom yaparak tam örtüştüğü yerleri bulmaya çalıştım ve +12127 delay değerini hesapladım. 10-15 milisaniye göz kararı hata yapmış olabilirim, o da çok fark etmez.

Belki çok saçma sapan bir yöntemdir bu yaptığım ancak ben bu şekilde çözdüm. Mkvtoolnix ile birleştirdiğim dosyada da tam oturdu ses. Başka ihtiyaç duyan olursa diye uzun uzun anlatmak istedim. Belki birine yardımı dokunur.

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
Senkron dersleri diye video hazırlamışım, ama bu aralar müsait olmadığım için render yapamadım, yakında senkron dersleri konusu açacağım, kolay gelsin, konuyu çözüldü diye işaretliyorum.

baso34

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
@Oktay92, Çok Çok teşekkür ederim, harikasınız oktay kardeşim sayende şu delay belasından kurtuldum emeğine sağlık

lucabrasi

Köpek Gibi Kovulmuş Üye
En iyi yanıtlar
0
ben şahsen alıyorum elime klonometreyi denme yanılmayla yapıyorum,çok hassas olmasını istiyorsanız adobe atarsınız iki sesi(orjinal ve dublaj)oradan ayarlarsınız,çok zor bir şey değil..

Ulas

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
Tam delay değerini bulmak için.
Önce orjinal ve Tr dili wav olarak çıktı alıyorum. İki sesi Vegas Pro'ya atıyorum ses dalgalarını eşitledikten sonra Tr sesin başında kalan boş kısım delay verilecek kısım oluyor. Seçim yaparak kaç saniye delay verileceği hesaplanıyor. Böylece ms cinsinden nokta atışı yapılarak, tam delay değeri bulunuyor. Bulduğun değeri, Batch dosyasına girerek sesi işleme alabilirsin. Hiçbir şekilde sapma yaşamazsın.

Son düzenleme:

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
Tam delay değerini bulmak için.
Önce orjinal ve Tr dili wav olarak çıktı alıyorum. İki sesi Vegas Pro'ya atıyorum ses dalgalarını eşitledikten sonra Tr sesin başında kalan boş kısım delay verilecek kısım oluyor. Seçim yaparak kaç saniye delay verileceği hesaplanıyor. Böylece ms cinsinden nokta atışı yapılarak, tam delay değeri bulunuyor. Hiçbir şekilde sapma yaşamazsın.
Fakat ses dosyadında ilerleyen kısımlarda kayma olursa o vakit senkronunu da hazır yaparsın ;)

Alexander16

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
Eğer filmde altyazı varsa altyazı yöntemiyle daha iyi senron yapılabilir.

destro666

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
Film ve Sesin Senkronu,

Öncelikle Sunumun adı ile Ses Dosyasının adını aynı yap. (Bu şekilde Media Player Classic den hem orijinal sesi hemde senin adını değiştirdiğin ses Dosyasını aynı pencerede gösterir.''Media Player Classic'' Programı ile açtığın Filmden. Programın sol üst tarafında bulunan menüden ''Yürütme+Ses Parçası'' dan Türkçe ses dosyasını seç. Film akmaya devam edip Filmin İntrosu geçtikten sonra sesin önden mi yoksa sonradan mı geldiğine anlamaya çalış. Klavyenin + veya - Tuşlarından sesi öne yada arkaya alıp (Sol alttan ''ses gecikmesi diye gösterir.) ses tam ağıza oturana kadar ayarlamaya çalış. Ses oturduktan sonra ''Media Player Classic'' programını sol altta ''ses gecikmesi'' diye gözüken Rakamı not et. (-3240 Gibi) Bu rakam sesin Delay değeridir.

"Media Player Classic" yerine "MPC-BE" kullanabilirsin
İkisi temel olarak aynı yazılım
BE versiyonunun Classic versiyonuna göre birkaç artısı var. mesela:
Bir filme ses dosyası eklemek için Classic versiyonda film ile sesin aynı adda olması lazım
Ama BE versiyonunda buna gerek yok
İstediğin sesi ad değiştirmeden filme ekleyebilirsin

18,129
Konular
361,995
Kullanıcılar
Son üye