• Bu forumda açılan konular, yazılan mesajlar ve paylaşılan bilgiler kullanıcıların günlük indirme limitinden düşmez.
  • Yeni üyelikler 12 aylık Premium Üye'lik paketi dahil ücretli olarak açılmıştır.
    İletişime geçmek için Telegram kanalı üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bilgi shareSes.com Neden Çevrimdışıydı?

shareSes™

TΛNNΞЯ
Yönetici
OWNER
En iyi yanıtlar
7
Konu sahibi
Merhaba arkadaşlar, öncelikle hayırlı bayramlar.
15 Haziran 2024 saat 22:25 gibi sitenin bulunduğu ana sunucunun
dB (DataBase) 'ında meydana gelen büyük bir arıza nedeniyle 2.5 gün ara vermek zorunda kaldık.
Mevcut arıza büyük bir sorunu beraberinde getiriyordu bu bakımdan ana sunucuda geç kalmadan
kurtarma onarım işlemleri başlatıldı. Süreç ne kadar uzayacaktı bunu net bilmiyorduk.
Günlerce zaman alabilirdi, tabi bu sürecin sonunda ana sunucuda bulunan tüm sitelerde veri kaybı
yaşanabilecekti ki yanılmadım, veri kaybı yaşandı, her ne kadar bizde çok az kayıp olsa da.
Ne yazık ki 15 Haziran günündeki verileri kurtaramadık.
Bunun yerine siteyi 14 Hazirandan 15 hazirana geçtiği gecenin erken saatlerine geri döndürdük.

İşlem ise çok sancılı geçti. İşlemin sonunda ana sunucudaki tüm siteler aktif olurken shareSes.com aktif olamadı.
Birkaç saat de sorunun neden kaynaklandığını anlamaya çalıştık ve nihayet 18 Haziran'a geçtiği gece siteyi yayına sokmayı başardık.

Kayıplara gelince; Allahtan 15 Haziran günü 1 konu hariç konu açılmamıştı ama maalesef ki aynı gün yazılmış yüzlerce yorum,
onlarca PM Özel Konuşma mesajlarını kaybettik. Bu bakımdan sitede boşuna ilgili verileri aramayınız.
Olur da birilerine önemli bir PM attıysanız lütfen tekrar atınız veya Özel Konuşmalarınızı kontrol ederek ilgili
konuşma mesajlarınız duruyor mu bakabilirsiniz.

Geçen bu süreç içinde düşündüğüm sadece bir konuydu. O da şu ki, bu ortamda beni 10+ senedir bilen
arkadaşlar var, o arkadaşlar benim kimseyi yarı yolda bırakacak biri olmadığımı çok iyi biliyorlar.
Fakat aramıza yeni katılan arkadaşlar acaba o an ne düşünüyordu? TANNER kaçtı gitti mi?
İşte bu gibi sorular beynimi kemirip bitiriyordu.
Bunu bilmenizi istiyorum ki, ömrüm vefa ettiği sürece hiçbir üyeyi yarı yolda bırakmamaya
dikkat ettiğim gibi edeceğim de.
Site yayına devam ettiğinde saat geçti ama üyelerin çoğu o an çevrimiçi olmuşlardı.
Yazan arkadaşların her biri kendi mutluluklarını dile getiriyordu.
Bu da o demek oluyor ki bunca senedir sizlerin kalbinde taht kurmayı başarmışız.
Endişelenen ve merakla yolumuzu bekleyen herkese teşekkür ederiz.

Eskiden ben discord sunucusuna davetiye dağıttım ki sitede herhangi bir sorun oldukta
üyelere kolayca bilgi aktarabileyim. Fakat sunucuda 170+ kişi hariç diğer üyeler yoktu.
Haliyle sitenin Sohbet alanında arkadaşlar siteye ne olduğu konusunda endişelendiklerini yazmışlar.
Buradan ilgili davetiyeyi tekrar dağıtıyorum, sunucuya katılın ki teknoloji sonuçta,

bir sorun oldukta sizler de bilgi alarak endişelenmeyin.
Davetiye süresi dolarsa özelden isteyiniz.

shareSes.com Discord Sunucusu Davetiyesi

Erdem Terzi

Aktif Üye
En iyi yanıtlar
0
Çok büyük geçmiş olsun! Siteye giremeyince sizleri kaybetmiş olmaktan dolayı cidden çok üzüldüm. Hatta Chrome'da site ile ilgili bilgilendirme yazısı çıkmayınca ümitlerim azalmaya başlamıştı. Ta ki başka bir tarayıcı ile siteye girmeyi isteyince, bilgilendirme yazısı ile karşılaşınca rahatladım. Umarım bir daha böyle bir tatsızlık ile karşı karşıya kalınmaz!

UNOPARATOR

Kayıtlı Üye
En iyi yanıtlar
0
Hocam çok geçmiş olsun. Birkaç haftadır ev taşıma vs derken hiç evde PC bile açamamıştım, girince özeldeki mesajı görünce ben yokken neler neler olmuş dedim.

18,129
Konular
361,985
Kullanıcılar
Son üye